LIIKETTÄ! MATERIAALIT

Liikuntaneuvonnan materiaalit

 • Liikuntaneuvonnan ABC
 • Liikuntaneuvonnan prosessi
 • Liikkumislähete
 • Liikuntaneuvonnan esite
 • Flyer
 • Liikuntaneuvonnan julisteet

LIIKETTÄ!-hanke

Liikunta-apteekki-palvelun on mahdollistanut Uusia liiketoimintamalleja liikunta- ja hyvinvointiyrittäjyyteen sekä julkisen sektorin yhteistyöhön – LIIKETTÄ! – projekti, jota toteutettiin 2011-2014 Päijät-Hämeen liiton ja Euroopan aluekehitysrahaston tuella. Hanketta toteuttivat:

 • Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
 • Cursor Oy
 • Ukipolis Oy
 • Helsingin yliopisto Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia
 • Lappenrannan teknillinen yliopisto Lahti School of Innovation
 • Lahden kaupunki Sosiaali- ja terveystoimiala Hyvinvointipalvelut
 • Nastolan kunta
 • Peruspalvelukeskus Oiva

LIIKETTÄ!-hankkeen materiaalit

LIIKETTÄ!-hankkeen koordinointi ja liikunta-apteekki-pilotti muodostavat Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n osahankkeen. Hanketta toteutettiin 1.9.2011-31.10.2014. Projektipäällikkönä toimi Heidi Freundlich.

 • Liikettä!-hankkeen loppuraportti
 • Liikettä hankkeen posteri
 • Heidi Freundlichin Liikunnan johtamisen ja kehittämisen opinnäytetyö liikunta-apteekin rakentamisesta
 • Saara Lahden Degree Programme in Hospitality, Tourism and Experience managementin opinnäytetyö Liikunta-apteekin laatutyökirja 

Terveyshyötyä liikunta-apteekista on Peruspalvelukeskus Oivan osahanke, joka toteutettiin 1.9.2011-31.12.2013. Projektipäällikkönä toimi Heli Lehtovaara.

 • Osahankkeen loppuraportti: Terveyshyötyä liikunta-apteekista

Vipinä – Liikunnasta hyvinvointia Vakka-Suomeen on Ukipolis Oy:n osahanke, joka toteutettiin 5.3.2012-31.3.2014. Projektipäällikkönä toimi Riikka Honkanen.

 • Osahankkeen loppuraportti: Ukipolis loppuraprtti  Vipina
 • Liikuntaneuvonnan kokemukset Vipinä-osahankkeessa

Täsmälääke- ryhmämuotoisen liikuntaneuvonnan palveluketju on Lahden Kaupungin Sosiaali- ja terveystoimialan Hyvinvointipalveluiden ja Sivistystoimialan Liikuntapalveluiden yhteishanke, joka toteutettiin 1.10.2011-30.6.2014. Projektipäällikkönä toimii Sari Kristiansen.

 • Toiminnasta tuotettu työkirja, joka on elintapa- ja liikunnanohjauksen ABC erityisesti mielenterveyskuntoutujien ryhmäohjaukseen. Täsmälääke-hanke työkirja
 • Täsmälääke-hankkeen posteri

Terveysviestinnän kehittäminen on Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian Lahden alueyksikön osahanke, jota toteutetaan ajalla 1.1.2012-31.7.2014. Projektia toteuttavat suunnittelija Sari Kullaa ja projektipäällikkö Minna-Maija Salomaa.

 • Artikkeli hankkeen toteutuksesta: Palmenia_Liikettä! hanke

Liikuntaneuvonta Liikunta Apteekin kanssa

Tee rohkea liike siirtymällä siihen vaiheeseen tuntemaan lisää urheilumaailmasta. Urheilu on sekä hauskaa että haastavaa toimintaa, joka virkistää kehoa ja pitää sinut aktiivisena elämässä. Olitpa kokeillut uutta urheilulajia tai halunnut kehittyä siinä paremmin, urheiluneuvoja auttaa helpottamaan vaikeuksia. 

Urheiluneuvojat ovat hyvä tukijärjestelmä ohjataessasi sinua terveelliseen elämäntapaan. Lisäksi ne voivat auttaa sinua saavuttamaan paremman hyvinvoinnin ja yleisen hyvinvoinnin. 

Jos et tiedä mistä aloittaa, sinun ei tarvitse etsiä enää, koska Liikunta Apteekki on täällä auttamassa. Meillä on urheiluneuvontajärjestelmä, joka palvelee henkilökohtaisia ​​mieltymyksiäsi. 

Jos et ole varma, miksi tarvitset urheiluneuvojaa, olemme listanneet viisi syytä, joiden avulla voit tehdä tärkeän päätöksen kunto-ohjelmassasi. Tarkista ne alla ja tee paras valinta polulle terveellisempään elämäntyyliin.

 1. Tarvittava neuvonantaja

Riippumatta siitä kuinka hyvä olet tietyssä urheilulajissa, jokainen päivä urheilijana on itsessään oppimiskokemus. Et koskaan lopeta halua tietää enemmän ja tehdä paremmin harjoittelussasi. On kuitenkin tapauksia, joissa saatat osua lama tai kohdata vaikeuksia etenemisessäsi. Paras ratkaisu tähän vaikeuteen on saada urheiluneuvoja. 

Urheiluneuvoja on erilainen kuin urheilupsykologi, joka tutkii henkistä, käyttäytymis- ja emotionaalista hyvinvointia soveltamalla psykologisia tekniikoita urheiluteollisuudessa. 

Sen sijaan urheiluneuvonnalla on kokonaisvaltaisempi lähestymistapa, jossa tarkastellaan urheilijan selviytymis- ja päätöksentekotaitojen parantamista pelin aikana ja jopa muita tarvittavia neuvoja sen ulkopuolella. 

Sinun ei pidä aliarvioida urheiluneuvojan merkitystä vieressäsi, sillä sen lisäksi, että haluat voittaa kyseisen pelin, sinun on opittava myös taistelemaan mielessäsi olevista haasteista. Esimerkkitapaus olisi keskellä kiihkeää peliä, jossa joukkueesi on häviössä. Saatat tuntea paineen haluta päästä kiinni, mutta et pysty rauhoittumaan, mikä neuvonantaja voi opastaa sinua käsittelemään tilannetta oikein.

Lisäksi urheiluneuvoja auttaa sinua parantamaan urheilua paitsi fyysisesti myös henkisesti. Tämä pätee erityisesti tilanteissa, joissa tunnet olevasi tyhjentynyt tai haluat luovuttaa, urheiluneuvoja voi opettaa sinulle, miten voit ylittää nämä esteet. 

Kuuluisat urheilijat, kuten edesmenneet Kobe Bryant ja Michael Jordan, ovat tilanneet tavoittamaan urheiluneuvojien apua saadakseen paremman pään tilan ja parantamaan pelinsisäistä suorituskykyään. Se osoittaa, että riippumatta siitä, kuinka hienoa olet tuossa urheilussa, voit aina pyytää neuvoja myös muilta. Tämä ei koske vain koripalloilijoita, mutta se voi olla jalkapalloilijoille tai muulle urheilualalle, neuvoja on heille suuri apu. 

Todistaa sinulle, että on hyvä etsiä apua, koska se on myös sinun eduksi. 

 1. Auttaa sinua parantamaan itseäsi

Toinen urheiluneuvonantajan etu on, että he voivat rohkaista sinua tulemaan parhaan version itsestäsi. Aina kun sinulla on epäilyksiä suorituksestasi, jos olet tekemässä tarpeeksi hyvää vai ei, voit kysyä siitä urheiluneuvojaltasi. Esimerkiksi, jos aiot tehdä piirikoulutusta ja tarvitset jonkun mielipiteen siitä, kuinka voit tulla paremmin siinä tilanteessa, ohjaaja on täydellinen tähän tehtävään. 

Jos joku vierelläsi opettaa ja huolehtii sinusta, on aina parempi kuin tehdä kaikki itse. Lisäksi saat selkeän arvion taidoistasi heidän avullaan. Ne voivat myös auttaa osoittamaan parannettavat alueet ja osat, jotka ovat jo riittäviä. 

Urheiluneuvojan kanssa sinulla on motivaattori, joka innostaa sinua jatkamaan ja menestymään jatkuvasti kentällä. Samalla ne voivat toimia todellisuuden tarkistusnäytteenä estääkseen sinua olemasta liian tyytymätön. 

Muista, että et ole koskaan liian nuori eikä liian vanha parantamaan liikuntarutiiniasi. Jos olet aloittelija, ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa se nyt. Riippumatta siitä, onko sinulla urheiluneuvoja itsellesi tai joku läheisiisi, voit tarkistaa verkkosivustoltamme lisätietoja siitä, miten voit ottaa yhteyttä sinulle sopiviin urheiluneuvojiin. Olemme enemmän kuin iloisia voidessamme auttaa sinua kaikissa urheilutarpeissasi tai liikuntatarpeissasi. 

 1. Tarjoaa sinulle

sopivan harjoitteluohjelman Uuden harjoittelurutiinin aloittaminen tai edes aloittaminen kuntoilumaailmassa ei tule olemaan helppoa ilman urheiluneuvojaa auttamaan. Tämä johtuu siitä, että he voivat luoda parhaat hoito-ohjelmat, jotka sopivat nykyisiin kykyihisi, potentiaalisi ja rajoituksesi mukaan. Sinun ei tarvitse huolehtia kaikesta itse, koska he ovat siellä antamassa sinulle hyödyllisiä neuvoja tässä asiassa. 

Pelkästään harjoittelurutiinin lisäksi urheiluneuvoja voi antaa sinulle vinkkejä mielenterveysstrategioista, joita voit käyttää todellisessa pelissä. Vaikka et ehkä olisikaan urheilija, voit oppia lisää siitä, kuinka pitää sekä kehosi että mielesi hyvässä kunnossa. 

 1. Painottaa mielenterveyttäsi

Kuten aikaisemmissa kohdissa mainittiin, että urheiluneuvoja auttaa sekä fyysistä että henkistä hyvinvointiasi, aiomme nyt syventää sitä, mitä he voivat tehdä auttaakseen sinua. Voit tarkistaa alla olevat viisi prosessia, jotka voit käydä läpi valitsemasi urheiluneuvojan kanssa.

 •  Elämäntapakonsultointi Elämäntapakonsultoinnin 

aikana urheiluneuvoja antaa sinulle neuvoja, kuinka voit parantaa nykyistä elämäntyyliäsi ja tarvittavia muutoksia. 

 • Siirtymävaiheet

Jos olet eläkkeellä oleva urheilija tai suunnittelet siirtymistä uudelle uralle, urheiluneuvoja voi auttaa sinua tässä siirtymävaiheessa ja auttaa sopeutumaan uuteen alkuun.

 • Urasi kehittäminen

Kun olet vaiheessa, jossa haluat kehittää urasi, urheiluneuvoja voi auttaa sinua tässä vaiheessa. Hyvä esimerkki tilanteesta on nuori urheilija, joka haluaa mennä ammattiradalle, mutta tuntee ulkoisten voimien, kuten valmentajan tai perheenjäsenten, voimakkaan paineen. Voit keskustella neuvonantajan kanssa näistä huolenaiheista, ja ne voivat auttaa sinua saavuttamaan parhaan toimintasuunnitelman. 

 • hallinta

StressinStressi on yksi asioista, jotka jokainen yksilö on ainakin kokenut kerran elämässään. On turvallista sanoa, että sen käsittely ei ole helppoa, mutta se on mahdollista, jos sinua opastetaan selviytymään tilanteissa, jotka painostavat sinua rajoillesi. 

 • Monimuotoisuuden merkitys

Urheilu voi olla ala, jota miehet hallitsevat, mutta se ei tarkoita, että naiset tai vähemmistöryhmä eivät voi osallistua siihen. Urheiluneuvonantajana on uskottavaa tietää, kuinka nämä haasteet voidaan erottaa muista ja pitää tarpeesi huolehdittavana. 

Aikaisemmin sanotun lisäksi sinun on otettava huomioon mielenterveyden ja hyvinvoinnin merkitys elämässäsi. You saa unohtaa huolehtia itsestäsi ja muistuttaa itse, että se on kunnossa saada haavoittuva ajoittain varsinkin jos olet urheilija. 

 1. Antaa sinulle paremman ja terveellisemmän elämän

Viimeinen tärkein syy, miksi urheiluneuvonta on välttämätöntä elämässäsi, on se, että se antaa sinulle mahdollisuuden parempaan ja terveellisempään elämäntapaan. Terveys ei tarkoita vain sitä, että sinulla on unelmakehosi tai hikoile nämä kalorit, vaan myös selkeä mieli. Urheiluneuvoja on myös henkilö, jonka voit luottaa huoleen terveydestäsi ilman, että sinun on pidättäydyttävä. 

Terveellisen ajattelutavan myötä parisuhteesi, itsearvosi ja elämäsi halu parantuvat. Lisäksi se auttaa säätelemään tunteitasi ja pitämään sinut pirteää mielialaa varsinkin kun saat liikuntaa, koska onnelliset hormonit aktivoituvat. Tuloksena pidempi elinikä ja vähemmän terveysongelmia ikääntyessäsi, joten sinulla on enemmän aikaa viettää rakkaittensa kanssa. 

Löydä liikuntaneuvoja Liikunta Apteekista. 

Saattaa olla iso askel ottaa yhteyttä urheiluneuvojaan, mutta heillä on pidemmällä aikavälillä suurempia etuja. Älä pelkää muutosta ja tule parhaaksi, mitä voi olla Liikunta Apteekin kanssa. Joskus tarvitsemme vain jonkun, joka antaa meille pienen nastan tai taputtaa selkää, jotta voimme jatkaa. 

Aloita liikuntamatkaasi Liikunta Apteekki -sivustolla tänään.